FAMILL A-ORIGINILLA

Lang, heel lang geleden was er een Fransman die in stoffen handelde. Deze man heette Pierre Pollet. Hij was - behalve dol op stoffen – trouw aan koning Lodewijk XVI (de 16e) van Frankrijk. In 1789 barstte er een revolutie los waarbij koning Lodewijk het veld moest ruimen. Ook Pierre werd het heet onder de voeten. Daarom vluchtte hij samen met zijn familie weg uit Frankrijk en zwierf een tijdje rond in Europa.

Succesvolle kousen
Eenmaal volwassen besloot een van Pierres zonen, genaamd Guillaume (dat is Frans voor ‘Willem’) om in Tilburg te gaan wonen. Guillaume had het ondernemersbloed geërfd van zijn vader en hij begon in onze textielstad een zaak in kousen. Dat kostte hem in eerste instantie natuurlijk een hoop moeite. Gelukkig kreeg hij stap voor stap steeds meer succes. Vond de Tilburgse Anna van Iersel hem daarom zo bijzonder of had hij gewoon lange wimpers en stevige schouders? Dat weten we niet.

Eengezinswoning
Hoe het ook zij: Anna trouwde met Guillaume. Samen kregen ze maar liefst 12 kinderen, die waarschijnlijk altijd mooie kousen droegen want daar handelden ze dus in. Dat ging steeds beter; het werd een superrijke familie. Zo rijk dat ze in totaal wel zes villa’s in Tilburg liet bouwen! in 1809 werd hun zoontje Louis Pollet geboren. Ook die kreeg later weer kinderen en bouwde voor zijn gezin deze ‘ruime eengezinswoning’ aan de Noordstraat 36.

En hij leefde niet lang maar wel gelukkig
Het prachtige huis was pas klaar rond Louis’ 64 e verjaardag. Hij heeft er maar een jaar of drie kunnen wonen want daarna overleed hij. Echt jammer voor hem. Gelukkig zijn er sinds die tijd nog veel mensen geweest die van Louis’ villa hebben genoten. Wat zou hij hebben gedacht als hij toen had geweten dat het nu opnieuw ruimte biedt aan families?

En hij leefde niet lang maar wel gelukkig


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram